Somatiikkatunnit

Kevätkauden onlinetunnit tallenteineen

 • 1

  Linkit livetunneille

  • Ohjeet ja kevätkauden aikataulu

  • Somatiikka 9.5.

  • Somatiikka 23.5.

 • 2

  Tallenteet

  • Tallenne 7.2.

  • Tallenne 21.2.

  • Tallenne 7.3.

  • Tallenne 21.3.

  • Tallenne 11.4.

  • Tallenne 25.4.

  • Tallenne 9.5.

  • Tallenne 23.5.

Mitä somatiikkatunnit ovat

Somatiikkatunneilla menemme todella liikkeen ytimeen ja tutkimme myös, kuinka kehollinen kokemuksemme on samaa kokonaisuutta koko ihmisyytemme kanssa. Emme voi erottaa kehoa ajattelusta ja tunteista. Näin ollen somaattiset tunnit saattavat auttaa omaksi itseksi tulemisen prosessissa ja auttaa vahvistamaan kehomielikokonaisuutta. Toisaalta somaattisiin tunteihin voi suhtautua myös puhtaasti liikkeen tutkimisen kautta tullen tietoisemmaksi liikestrategioistaan. Tunneilla tutkimme liikettä useimmiten vailla tavoiteltavaa lopputulosta, puhtaasti kehollisena kokemuksena. Harjoitukset ovat hyvin yksinkertaisia mutta useimmat kokevat harjoitukset positiivisella tavalla haastavana niiden auttaessa päästämään irti meitä rajoittavista jännityksistä ja kehon stressimekanismeista. Keho kantaa mukanaan kaikkea sitä mitä vuosikausien varrella emme ole osanneet käsitellä, ja nämä asiat kehoon koteloituessaan aiheuttavat erilaisia jännitystiloja ja rajoittuneita liikemalleja. Somatiikkatunnilla emme varsinaisesti yritä avata näitä jännityksiä, vaan tarjoamme keholle mahdollisuuden tulla kannatelluksi ja kokea turvallisuudentunnetta, jolloin keho vähän kerrallaan antaa jännitysten sulaa siihen tahtiin kuin on valmis. Useimmat ihmiset kokevat tunnit todella palauttaviksi ja rentouttaviksi, ja kokevat niiden edesauttavan irtipäästämistä ylisuorittamisesta ja kehon stressireaktioista. Somaattinen harjoittelu on erittäin voimakkaasti hermostoa tasapainottavaa, lempeää harjoittelua jonka parissa sinun ei tarvitse yrittää mitään eikä verrata itseäsi mihinkään - ainoastaan pysähtyä itsesi äärelle kuuntelemaan oman kehomielikokonaisuutesi kuulumisia ja tarpeita.

Maksuvaihtoehdot

Voit valita kevään kausimaksun kerralla tai osissa maksettuna, tai kuukausijäsenyyden. Kuukausijäsenyys uusiutuu automaattisesti, ellet peru jäsenyyttä ennen seuraavaa erää. Myös Edenred ja ePassi-maksumahdollisuudet ovat käytössä. Ota yhteyttä sähköpostitse teija.autio@gmail.com jos haluat maksaa niillä

Ohjaaja

Teija Autio

Olen työskennellyt koko työurani eli n. 25 vuotta kehollisuuden parissa, ensin tanssijana ja myöhemmin pilatesohjaajana. Somaattisuus on tullut mukaan heti urani alkumetreillä 90-luvulla, ja olen käynyt useita somaattisten metodien ammatillisia kursseja ja koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen Movement Intelligence-metodia, jonka ohjaajaksi valmistun 2021. Pilatesohjaajakoulutuksen olen käynyt vuonna 2007, ja sen jälkeen suorittanut useita ammatillisia lisäkoulutuksia, sekä Spiraalistabilaatio-opintoja.

Ennenkaikkea tunneillani pyrin tukemaan ihmistä luopumaan kaikenlaisesta kehon pakottamisesta, muokkaamisesta, soimaamisesta ja liiasta suorittamisesta. On tärkeää oppia tunnistamaan kehon rajat ja kunnioittamaan niitä. Ajattelen että kehon kautta voimme kohdata myös elämän haasteita tarvitsematta aina edes tiedostaa taustalla olevaa tarinaa.

Ohjaustyylini on tarkka, lempeä ja helposti lähestyttävä, ja käytän paljon mielikuvia ohjaamaan aina valppaana oleva analyyttinen mielemme tekemään havaintoja kehosta luovalla tavalla, joka auttaa löytämään luonnollisen ja kevyen liikkeen joka on meidän sisäänrakennettu ominaisuutemme. Olen ohjaajana parhaimmillani ohjatessa autenttisen kokemuksen äärelle kognitiivisen ja analyyttisen opiskelun sijaan.

Tuntini sopivat siis erityisen hyvin heille jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kevyestä olemisesta kehossaan ja läsnäolon tutkimisesta. Pikaratkaisuja ei ole tarjolla, mutta pureskeltavaa loppuelämäksi sen sijaan!

Lisää somatiikkaa?

Vuoden 2020 somatiikkatuntien tallenteet ovat kevätkauden ajan käytettävissä tallennekirjastossa!