Course curriculum

 • 1

  Tervetuloa!

  • Ohjeet ja aikataulu

  • Pilateksen perusteita VIDEO: alaselän ja lantion neutraali asento.

 • 2

  Pilates torstaisin klo 18-19

  • Pilates 18.11.

  • Pilates 25.11.

  • Pilates 2.12.

  • Pilates 9.12.

 • 3

  Tallenteet

  • Pilates 18.11. Pään ja niskan harjoituksia, pituutta ja tilaa kehoon, ydintuen aktivoimista. 60min

  • Pilates 25.11. Kiertoja ja spiraalilinjan vahvistusta, ydintukihar

Pilateskurssi marras-joulukuu 2021

Syyskauden toinen neljän kerran pilateskurssi on torstaisin klo 18-19 alkaen 18.11.

Pilatestunneilla harjoitetaan kehoa monipuolisesti, ja pilateksen periaatteet kulkevat kokoajan mukana. Tunneilla on myös täydentävää sisältöä ja kaikessa harjoittelussa on somaattinen laatu. Tämä tarkoittaa pilatestunneilla sitä, ettemme keskity pelkästään mekaaniseen suoritukseen, vaan tutkimme liikkeen laatua ja keskitymme olemaan harjoituksissa läsnä kunnioittaen kehomme rajoja.

Usein alustamme pilatesharjoituksia somaattisilla harjoituksilla, jolloin on mahdollista integroida harjoitukset osaksi koko kehomielisysteemiämme ja harjoitusten hyöty siirtyy arkielämään helpommin.

Käytämme tunneilla pienvälineinä mm. pientä pilatespalloa (n. 20-25cm läpimitaltaan) ja vastuskuminauhaa (kevyt tai medium vahvuus). Jos sinulla ei ole välineitä, voit tehdä harjoitukset ilman välineitä tai korvaten ne kotoa löytyvillä esineillä, johon annan vinkkejä ennen tuntia.

Tunneista tulee tallenteet kurssialustalle, eli ei haittaa jos et pääse osallistumaan reaaliajassa. Tallenteet ovat käytössäsi 12.12. asti.

Kurssimaksu sisältää tuntitallenteet. Ilmoittaudu mukaan somaattisen pilateksen maailmaan!

Ohjaaja

Teija Autio

Olen työskennellyt koko työurani eli n. 25 vuotta kehollisuuden parissa, ensin tanssijana ja myöhemmin pilatesohjaajana. Somaattisuus on tullut mukaan heti urani alkumetreillä 90-luvulla, ja olen käynyt useita somaattisten metodien ammatillisia kursseja ja koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen Movement Intelligence-metodia, jonka ohjaajaksi valmistun 2021. Pilatesohjaajakoulutuksen olen käynyt vuonna 2007, ja sen jälkeen suorittanut useita ammatillisia lisäkoulutuksia, sekä Spiraalistabilaatio-opintoja.

Ennenkaikkea tunneillani pyrin tukemaan ihmistä luopumaan kaikenlaisesta kehon pakottamisesta, muokkaamisesta, soimaamisesta ja liiasta suorittamisesta. On tärkeää oppia tunnistamaan kehon rajat ja kunnioittamaan niitä. Ajattelen että kehon kautta voimme kohdata myös elämän haasteita tarvitsematta aina edes tiedostaa taustalla olevaa tarinaa.

Ohjaustyylini on tarkka, lempeä ja helposti lähestyttävä, ja käytän paljon mielikuvia ohjaamaan aina valppaana oleva analyyttinen mielemme tekemään havaintoja kehosta luovalla tavalla, joka auttaa löytämään luonnollisen ja kevyen liikkeen joka on meidän sisäänrakennettu ominaisuutemme. Olen ohjaajana parhaimmillani ohjatessa autenttisen kokemuksen äärelle kognitiivisen ja analyyttisen opiskelun sijaan.

Tuntini sopivat siis erityisen hyvin heille jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kevyestä olemisesta kehossaan ja läsnäolon tutkimisesta. Pikaratkaisuja ei ole tarjolla, mutta pureskeltavaa loppuelämäksi sen sijaan!