Course curriculum

 • 1

  Tervetuloa!

  • Ohjeet ja aikataulu

  • Pilateksen perusteita VIDEO: alaselän ja lantion neutraali asento.

 • 2

  Tallenteet

  • Pilates 2.9. Perusharjoitteiden ohella niskan ja yläselän harjoituksia. Lannerangan linjaus seisoma-asennossa.

  • Pilates 9.9. Yläselän harjoituksia, voimaa ja liikettä lonkille ja jaloille.

  • Pilates 16.9. Hengitys- ja kylkiharjoituksia, faskiaharjoituksia, jalkojen ja käsien integraatiota keskivartaloon.

  • Pilates 23.9. Selkärangan spiraali, kiertoja, kylkiharjoituksia, voimaa ja liikettä lonkille ja jaloille.

  • Pilates 30.9. Kyljet, lonkkaharjoituksia, selän liikkuvuutta.

Pilateskurssi syyskuu 2021

Syyskauden avaa viiden kerran pilateskurssi torstaisin klo 18-19. Pilatestunneilla harjoitetaan kehoa monipuolisesti, ja pilateksen periaatteet kulkevat kokoajan mukana. Tunneilla on myös täydentävää sisältöä ja kaikessa harjoittelussa on somaattinen laatu. Tämä tarkoittaa pilatestunneilla sitä, ettemme keskity pelkästään mekaaniseen suoritukseen, vaan tutkimme liikkeen laatua ja keskitymme olemaan harjoituksissa läsnä kunnioittaen kehomme rajoja. Usein alustamme pilatesharjoituksia somaattisilla harjoituksilla, jolloin on mahdollista integroida harjoitukset osaksi koko kehomielisysteemiämme ja harjoitusten hyöty siirtyy arkielämään helpommin. Käytämme tunneilla pienvälineinä mm. pientä pilatespalloa (n. 20-25cm läpimitaltaan) ja vastuskuminauhaa (kevyt tai medium vahvuus). Jos sinulla ei ole välineitä, voit tehdä harjoitukset ilman välineitä tai korvaten ne kotoa löytyvillä esineillä, johon annan vinkkejä ennen tuntia. Tunneista tulee tallenteet kurssialustalle, eli ei haittaa jos et pääse osallistumaan reaaliajassa. Tallenteet ovat käytössäsi 10.10. asti.

Kurssimaksu sisältää tuntitallenteet. Ilmoittaudu mukaan somaattisen pilateksen maailmaan!

Pilateskurssin lisäksi voit saada myös somatiikkakurssin ja kevätkauden tallennekirjaston edulliseen yhteishintaan!

Tässä pakettitarjouksessa on mukana pilateskurssi, somatiikkakurssi ja vuoden 2021 tallennekirjasto. Tämä paketti on käytössäsi koko syyskauden, eli voit hyödyntää pilateskurssin tallenteita koko syksyn ajan.

Ohjaaja

Teija Autio

Olen työskennellyt koko työurani eli n. 25 vuotta kehollisuuden parissa, ensin tanssijana ja myöhemmin pilatesohjaajana. Somaattisuus on tullut mukaan heti urani alkumetreillä 90-luvulla, ja olen käynyt useita somaattisten metodien ammatillisia kursseja ja koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen Movement Intelligence-metodia, jonka ohjaajaksi valmistun 2021. Pilatesohjaajakoulutuksen olen käynyt vuonna 2007, ja sen jälkeen suorittanut useita ammatillisia lisäkoulutuksia, sekä Spiraalistabilaatio-opintoja.

Ennenkaikkea tunneillani pyrin tukemaan ihmistä luopumaan kaikenlaisesta kehon pakottamisesta, muokkaamisesta, soimaamisesta ja liiasta suorittamisesta. On tärkeää oppia tunnistamaan kehon rajat ja kunnioittamaan niitä. Ajattelen että kehon kautta voimme kohdata myös elämän haasteita tarvitsematta aina edes tiedostaa taustalla olevaa tarinaa.

Ohjaustyylini on tarkka, lempeä ja helposti lähestyttävä, ja käytän paljon mielikuvia ohjaamaan aina valppaana oleva analyyttinen mielemme tekemään havaintoja kehosta luovalla tavalla, joka auttaa löytämään luonnollisen ja kevyen liikkeen joka on meidän sisäänrakennettu ominaisuutemme. Olen ohjaajana parhaimmillani ohjatessa autenttisen kokemuksen äärelle kognitiivisen ja analyyttisen opiskelun sijaan.

Tuntini sopivat siis erityisen hyvin heille jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kevyestä olemisesta kehossaan ja läsnäolon tutkimisesta. Pikaratkaisuja ei ole tarjolla, mutta pureskeltavaa loppuelämäksi sen sijaan!