Kurssin sisältö

 • 1

  Kurssisisältö ja ohjeet

  • Ohjeet ja kevätkauden aikataulu

 • 2

  Tallenteet

  • MI 7.9. Lannerangan linjaus, lonkat, lapaluut

  • MI 14.9. Aalto ja akseli, selkärangan tasasuhtainen liikkuvuus

  • MI 21.9. Rintakehä, kyljet, lapaluut ja kaularanka. Integrointi kävelyyn.

  • MI 28.9. Painopiste, jalat, selkärangan liikkuvuus, voima ja vastavoima.

Mitä Movement Intelligence on?

Movement Intelligence (MI) eli Liikeäly on Ruthy Alonin kehittämä somaattinen menetelmä, joka perustuu Feldenkrais-menetelmän orgaanisen oppimisen periaatteille.

Tällä kurssilla käymme läpi Movement Intelligence-menetelmän perusteita ja keskitymme erityisesti kehon optimaaliseen linjaukseen ja kehon läpi virtaavan vastavoiman hyödyntämiseen.

Kurssilla opit myös tarkastelemaan liikettä taloudellisesti ja vaivattomasti, ja saat uutta, lempeää näkökulmaa kehonhuoltoon.

Kurssimaksu sisältää tuntitallenteet. Ilmoittaudu mukaan somatiikan maailmaan!

Movement Intelligence - kurssin lisäksi voit saada myös pilateskurssin ja kevätkauden tallennekirjaston edulliseen yhteishintaan!

Tässä pakettitarjouksessa on mukana pilateskurssi, somaattinen Movement Intelligence - kurssi ja vuoden 2021 tallennekirjasto. Tämä paketti on käytössäsi koko syyskauden, eli voit hyödyntää kaikkien kurssien tallenteita koko syksyn ajan, myös kurssin päättymisen jälkeen! Ilman pakettitarjousta Movement Intelligence - kurssin tallenteet ovat katsottavissasi 30.9. asti,

Ohjaaja

Teija Autio

Olen työskennellyt koko työurani eli n. 25 vuotta kehollisuuden parissa, ensin tanssijana ja myöhemmin pilatesohjaajana. Somaattisuus on tullut mukaan heti urani alkumetreillä 90-luvulla, ja olen käynyt useita somaattisten metodien ammatillisia kursseja ja koulutuksia. Tällä hetkellä opiskelen Movement Intelligence-metodia, jonka ohjaajaksi valmistun 2021. Pilatesohjaajakoulutuksen olen käynyt vuonna 2007, ja sen jälkeen suorittanut useita ammatillisia lisäkoulutuksia, sekä Spiraalistabilaatio-opintoja.

Ennenkaikkea tunneillani pyrin tukemaan ihmistä luopumaan kaikenlaisesta kehon pakottamisesta, muokkaamisesta, soimaamisesta ja liiasta suorittamisesta. On tärkeää oppia tunnistamaan kehon rajat ja kunnioittamaan niitä. Ajattelen että kehon kautta voimme kohdata myös elämän haasteita tarvitsematta aina edes tiedostaa taustalla olevaa tarinaa.

Ohjaustyylini on tarkka, lempeä ja helposti lähestyttävä, ja käytän paljon mielikuvia ohjaamaan aina valppaana oleva analyyttinen mielemme tekemään havaintoja kehosta luovalla tavalla, joka auttaa löytämään luonnollisen ja kevyen liikkeen joka on meidän sisäänrakennettu ominaisuutemme. Olen ohjaajana parhaimmillani ohjatessa autenttisen kokemuksen äärelle kognitiivisen ja analyyttisen opiskelun sijaan.

Tuntini sopivat siis erityisen hyvin heille jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kevyestä olemisesta kehossaan ja läsnäolon tutkimisesta. Pikaratkaisuja ei ole tarjolla, mutta pureskeltavaa loppuelämäksi sen sijaan!

Kenelle Movement Intelligence - kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille vaivattomasta liikkumisesta kiinnostuneille. Et tarvitse aiempaa taustaa somaattisista lajeista.

Kurssimateriaali on osittain tuttua aiemmilta somatiikkatunneiltani, ja harjoittelun laatu on tuttuun tapaan läsnäolevaa, hermostoa rauhoittavaa, inspiroivaa ja rauhallista.

Voit osallistua myös mahdollisista liikunnallisista rajoitteista huolimatta, sillä tunneilla kannustan vahvasti kuuntelemaan omaa kehoa, ja tarvittaessa annan harjoituksista useita variaatioita. Harjoitukset ovat yksinkertaisia ja lempeitä, mutta tarjoavat somatiikkatuntien tapaan haastetta aivonystyröille, joten kokeneet liikkujat saavat niistä myös valtavasti uutta perspektiiviä kehollisuuteen.