Kehollisuus arjen voimavarana

Teemana juurtuminen

 • Kuormittavan vuoden aikana olemme varmasti kaikki joutuneet pohtimaan voimavarojamme. Kehon kyky uudistua, palautua ja prosessoida informaatiota on tärkeimpiä luonnollisia voimavarojamme. Yhteiskuntamme painottaa voimakkaasti älyllistä ajattelua, jolloin saatamme unohtaa kehon syvän viisauden arkemme voimavarana, mutta ymmärrys kehollisuuden ja somaattisuuden merkityksestä kasvaa jatkuvasti.

 • Tämä kurssi aloittaa Kehollisuus voimavarana - kurssisarjan, jonka ensimmäisessä osassa käsittelemme irtipäästämisen ja juurtumisen teemaa. Yhteys itseemme kehollisella tasolla antaa meille mahdollisuuden kuunnella ja tunnistaa todellisia tarpeitamme, sekä olla vuorovaikutuksessa toisiin ihmisiin ja ympäristöömme tasapainoisella tavalla sisäisen tuen kannattelemana.

 • Työpaja tarjoaa mahdollisuuden olla läsnä kehossa ja tarkentaa havaintoa sen sisäisestä maailmasta. Harjoituksen avulla vahvistetaan yhteyttä maahan, jotta löytäisimme sen luontevan kannatuksen hellittämisen kautta. Kehollinen harjoitus vahvistaa kykyä tunnistaa, mikä on olennaista nyt tässä hetkessä. Se ohjaa kohti ergonomisempaa kehon käytön tapaa, jolloin teemme vain tarpeellisen.

Kurssin sisältö

 • 1

  Tervetuloa!

  • Linkki kurssille 15.6.

Kurssimaksu sisältää osallistumisen liveworkshopiin etänä, ja kurssitallenteen käyttöoikeuden kolmen kuukauden ajaksi. Kurssiajankohta on 15.6.21 klo 17-19.30

Ohjaajina toimivat Teija Autio ja Anni Rissanen

 • Anni Rissanen

  Anni Rissasen opetus pohjaa pilateksen ja spiraalistabilaatio menetelmiin. Hänen tavassaan ohjata näkyy vahvasti tanssijan ammatin kautta syntynyt syvällinen ymmärrys kehollisuudesta.

 • Teija Autio

  Teija Autio on tanssin ja pilateksen ohella keskittynyt työurallaan somaattisuuteen, ja somatiikan vaikutus on vahvasti läsnä kaikilla hänen tunneillaan.